Доставка на български книги в Англия и цяла Европа (Германия, Испания, Франция, Италия, Португалия)

Защо всеки би трябвало да се допита до астрологията в бизнеса и управлението? Как астрологията може да се използва в подкрепа на фирмената дейност? Повечето бизнесмени и бизнесдами са способни да изтькнат ясни доводи за пълното отхвърляне на астрологията. Например астрология са вестникарските хороскопи, астрологията е предсказване на бъдещето; астрологията се занимава със Слънчевите знаци. Както знаем, хороскопите от вестниците са безсмислица, предсказването на бъдещето е научно необосновано, а Слънчевите знаци са толкова общи, че те нямат конкретно значение. Може да поръчате книгата с бърза, сигурна и евтина доставка до всяка точка на Англия и Европа тук

Интересно е, че повечето сериозни астролози биха се съгласили с всичко казано по-горе. Всъщност повечето дискусии за астрологията и бизнеса никога не засягат астрологията като такава, а по-скоро отношението към астрологията – отношение, изградено на базата на хороскопите от вестниците, астрологическите предсказания и Слънчевите знаци. А тези неща е лесно да се отхвърлят.

Хороскопите от вестниците са били хрумване на един британски астролог, подкрепен от редактора на вестник „Express” през 1930 г. Астрологът е бил Р. Х. Нейлър. Той е съставил карта на новородената принцеса Маргарет. Читателите искали още, затова от вестника му възложили изготвянето на седмични хороскопи. Те имали такъв успех, че другите вестници скоро последвали този пример в ревностна конкуренция, подобно на разпространението на комиксите и кръстословиците няколко десетилетия преди това.

Какво можем да кажем за прогностичната астрология? Има сериозни астролози, които използват прогностични методи, особено в областта на финансовата астрология, както има сериозни метеоролози, които градят кариера в областта на прогнозата за времето. За сравнение – въпреки цялата финансова и институционална подкрепа на метеорологичните бюра по света си остава факт, че прогнозата за времето е валидна само за два дни. Според метеоролозите променливите фактори в метеорологията са такива, че за срокове, надминаващи два дни, подобни прогнози бързо се превръщат в предположения. Движението на планетите може точно да се предскаже за столетия напред, но то показва общите характеристики и влияния – астролозите не могат да дадат подробно предсказание за предстоящите събития. Астрологията на Слънчевите знаци е предмет на скептицизъм и подигравки дори сред самите астролози и има причини за това. В края на краищата зодиите са само 12 и описват качествата на по една дванайсета от човечеството. Личностните характеристики са пуснали дълбоки корени в областта на общите описания. Каквото и да кажете за някого, то почти винаги ще съответства на реалността. Обичаме да четем тези описания, те потвърждават предразсъдъците ни. Всеки познава поне един словоохотлив Близнак. Всички сме срещали трудолюбиви Козирози. Описанията на зодиите не са погрешни – те са само неточни. Един месец в годината може да се опише с няколко общи приказки. Ако живеете в северното полукълбо, август е горещ и слънчев, а януари е студен и мрачен. Но през август може и да превали, както през януари да грейне слънце. Това че в месеца има около 30 дни, разширява възможностите за общи и неточни характеристики. Всеки Слънчев знак има по 30 градуса, всеки от които си има своите качества. Нещо повече, Слънчевият знак представлява само част от сложната картина на човешката личност…

B мнoгo cтpaни кaтo Китaй, Япoния, Индия, Фpaнция и Итaлия пpoфecиoнaлни acтpoлoзи ce нaзнaчaвaт в гoлeми фиpми в кaчecтвoтo cи нa бизнec кoнcултaнти. Оcoбeнo уcпeшнo тe cъдeйcтвaт пpи нaeмaнeтo нa нoви cлужитeли или пpи изгpaждaнeтo нa eкипи. Бизнec acтpoлoгиятa пpeдлaгa цeннa инфopмaция и мeтoдoлoгия пpи paзпpeдeлянe нa зaдaчитe, изгpaждaнe нa eкипи, пoвишaвaнe нa пpoдaжбитe и пoдoбpявaнe нa cъoтнoшeниeтo мeжду кaчecтвoтo и цeнaтa нa пpoдуктa, кaктo и пpи пocтигaнe нa пo-eфeктивнo мeждуличнocтнo взaимoдeйcтвиe.

Книгaтa cъдъpжa хopocкoпитe нa извecтни личнocти oт cвeтa нa бизнeca, пoлитикaтa и култуpaтa кaтo Дaлaй Лaмa, Бил Гeйтc, Мадона, Xитлep, или Mepилин Moнpo и aнaлизиpa уcпeхитe и пpoвaлитe им в cъoтвeтнaтa cфepa нa влияниe и дeйнocт.

Джoн Aлeкcaндъp e aвтop нa мнoгo книги пo мeждунapoдeн бизнec и мeниджмънт. Тoй вoди ceминapи зa лидepcки умeния в бизнeca и изнacя дoклaди нa кoнфepeнции в цялa Eвpoпa. Пo швeдcкaтa тeлeвизия диcкутиpa тeндeнциитe в култуpaтa и кopпopaтивния мeниджмънт. Пpeз 1998 г. e oбявeн зa „Оpaтop нa гoдинaтa“ oт Инcтитутa зa мeждунapoдни изcлeдвaния.

Може да поръчате книгата с бърза, сигурна и евтина доставка до всяка точка на Англия и Европа тук